maanantai 9. heinäkuuta 2018

C620. Palautuminen urheilusta kestää pitkään ja virvoittava lepo tai flunssan tms huomaaminen

Jos urheilusta palauluminen kestää pitkään, niin onko sinulla heikko kunto: oletko viime kuukausina liikkunut noin rasittavasti ja jaksanut hyvin? Onko silloin ollut jokin auttava tekijä kuten esim. hyvällä voimia tuovalla tavalla liikkuva seura? Jos olet vain väsynyt, siihen auttaa lepo ja terveellinen ruoka. Jos olet uupunut, niin levon ja terveellisen ruuan lisäksi tarvitset jotakin virvoittavaa, niin kuin vaikka luonnon kauneus, sään tenho, kivat muut tekemiset yms.
Jos hahmotit liikunnan väärin, esim. suorittamisena, niin toipuminen ei suju hyvin, jos sinulla on edelleen tuo rasitusta tuova käsitys siitä, miten keho toimii ja siis myös palautuu. Pitäisi liikkua liikkumisen mielitekojen mukaan,sekunnista toiseen vaihdellen,e ttä mitä ja miten tekee, mitä milloinkin, samoin palautuessa.
Jos olet harrastanut tuollaista liikuntaa viime vuosina ja viime kuukausina eikä ole tullut toipumisongelmia, niin vilustuitko kenties samalla? Kenties palauduit aika pitkälti mutta sen jälkeen olikin flunssa mutta luulit sitä urheilusta toipumisen jähmeydeksi, ja niin kroppasi reagoi flunssaan erityylisesti kuin tavallisesti, tuli eri olo, kun tavallaan annoit sille toipumistilaa mutta vääräntyyppistä. Eli flunssa, pöpltauti tms pitäisi sairastaa erikseen.
Samoin voi kai käydä, jos liikunnassa oli nyt jokin ikävä ympäristötekijä, jota aiemmin ei ollut, ja niin et saa siitä toivutuksi, jos se edelleen häiritsee liikkumista kuten esim. eri urheiluseuran eri tyylilaji tai eripaikkakunnan eri arvot ja eri käsitys siitä, mikä ihmisryhmä saa vapaasti harrastaa ko lajeja ja millä asenteella.

Tavallinen palautumisen ohje sekä liikunnallisten lahjojen oppimisen ohje http://kokonaiskuvat.blogspot.com/2017/01/liikuntaa-vihreille.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti