torstai 5. heinäkuuta 2018

C615. Koordinaatiokyvyn heikkous ja taju siitä että uudetkin tavarat voivat olla erimaalaisista jämäosista koottuja

Kaikkia käyttöesineitä ei ole muotoiltu saman idean mukaan, vaan kierrätysideologian mukaan hyvin erityyppisistä osista tehdyt käyttöesineet voivat eri osiltaan ehdottaa hyvin erilaisia uomia, joilla käyttäminen mukamas sujuisi, mutta oikeasti se sujuu vain perustoiminnan tasolla, ei neuvo käyttäjälle hyvää tekemisen uomaa. Joskus sattuu, että osat ovat sellaisista maista, ettei niiden neuvon mukaan synny mitään kunnollista vaan vain onnettomuuksia, esim. koordinaatiokyvyn suurta heikkoutta kaatumisineen ja muine vaaroineen, ja tämä myös muuhun elämään eikä vain esineen käyttöön. Tähän auttaisi eri kulttuurien tunnistaminen:minkämaalainen on kukin osa ja mihin tapaan senmaalaiset elävät, miettivät, ovat käytännönläheisiä, liikunnallisia yms, ja jättää matkimatta nuo piirteet, tunnistaa ne vain ja kenties elämässään olla hiukan harrastunut noista kulttuureista, niiden elämästä.

6.7.2018   Näin esim. pohjoissiperialaista kulttuuria ei voi yhdistää ruotsalaiseen ilman suurta koordinaatiokyvyn heikkoutta ja kai kaatuilemistaipumusta ym onnettomuusalttiutta, sillä ruotsalainen ja ruotsinkielinen on lakihenkinen ja pohjoissiperialaisilla on taas suurta epätarkkuutta joka tulee siitä että hiihtelevät paljon ja ettei Pohjois-Siperiassa ole paljoa tarkkaan katseltavaa, mutta että suomalaisen arkijärkisille ei tuota ongelmaa tule, jos ymmärtävät talviulkoilusta. Arkijärkisen objektiivisen ajattelun voi oppia ajattelukurssistani http://pikakoulu.blogspot.com/2011/11/ajattelukurssi.html , muttei se vielä tee siitä ruotsalaisen tai ruotsinkielisen kulttuurin pääuomaa.

7.7.2018   Pohjoissiperialainen epätarkkuus liittyy kai sisätiloihin, akateemisuuteen tms ja kiinalaisiin, eikä ole se, miten he varsinaisesti elävät, vaan he kai ovat talviulkoilukeskeisiä, hiihtelevät paljon ja heillä on elämänviisautta tervehenkisyydestä ja säidemn armoilla liikkumisesta jotenkin arkijärkisesti ja vaistomaisen viisauden tuodessa lisää näkemystä, jolloin painotus ei ole noissa sisätiloissa, mitä ruotsalaiset taas niin kovin painottavat. Pohjoissiperialaisilla on kai tarkat liikkeet elekielen, tervehenkisyyden, tunnelmatajun ja arkijärjen kohdalla, ei teoreettisuuden ja ulkoluvun. Nenetseillä ym on kai lähinnä lunta, mutta auttaisikohan tämä kuva ikkunastani tänään selventämään, että miltä kohden tuo viisaus ja tarkat liikkeet löytyvät.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti