maanantai 18. kesäkuuta 2018

C606. Pöpötartuntuojen välttämisestä altistustilanteissa

Luulen, ettei ihon kuulu olla ihan antiseptinen eikä kamalan pöpöinen, etenkään pöperöisllä taio sairaalla tavalla, vaan iholla kuuluisi olla tavallinen terveoma pöpökanta, joka kai meinaa, että olisi oltava reipas, mieluusti mm harrastettava reipasta liikuntaa, ja etenkin oltava välivuodenaikojen ulkoilun ilmastotaitoja, siis ulkoilta reippaasti, iho lämpimänä, osaten lämpötilanvcaihdokset ja ihon pitämisen terveellä tavalla, ettei siihen pläts iske jostakin ihan kylmä ilma ja antiseptisyys tai sitten liian vähiä tai viileitä pöpöjä kompensoidakseen jonkun toisen pöpökanta, josta kenties sairastuu. Paitsi kylmää antiseptyisyyteen asti, niin muutenkaan kroppa, mieli, elämäntilanne tai sosiaalisuus ei saisi kokea vastaavia iskua kuin jysähtöen utaisi puolie metriä rtms, vaan sellaine on energiavajetta tms ja vaatisi parannuksekseen rukoilemista ja terveeiden elämäntapojen voirkistävyyden, mm luonnon ihailua ulkoillessa.
Lisäksi pitäisi kai olla niin vähän tokkurainen tai väsynyt, että on analyyttinen sen suhteen, keitä ja millaisia ihmisiä tapaan: mille ammateille ovat suuntautuneet, mitä harrastuksia, ajattelutapoja ym lähestymistapoja ja elämänalueita, arvoja,sosiaalisuuden tyyppi, tms, niin eivät mene sosiaaliset vaikutteet mömmöksi. Olisi myös hyvä olla niin tervehenkinen ja osaavainen,etteo nojaa summittain vaan pikemminkin on tilannetajuinen tervehenkisesti ja tarpeen tullen itsenäinen.
Luulen, ettei pöpöjen kanssa aina ole ongelmana altistus vaan se, että ikään kuin luokitelee väärin, että millainen ilmiö ne ovat, etenkin jos menee liian lähelle toista ja nojaavastui, ilman, että on sosiaalinen ja oman kehon terveydentilan yms huomiokyky kunnolla mukana tilanteessa. Tarvitaan jonkiunlainen puskurivyöhyke, etäisyydentaju,joka erottaa mm iholle tulevat vaukutukset aika läheltä ohitse menevistä vaikutuksista. Tällöin tuntuu, että ystävällisyys voi suojata, samoin tyytyväisyys mutta sokkona nojaaminen on vaarallista, samoin kylmää sosiaalista kontaktia kohden meneminen suojatta kuin olisi pöperöllä turrutettu epäystävällinen tilanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti