lauantai 4. elokuuta 2018

C649. Yritelmä ilmastoitujen sisätilojen tuomien kipujen lievittämiseen

Olen suomalainen. Suomessa ei käytetä ilmastointia. Ilmasto-osaamiseni ei riitä muihin ilmastoihin.

Ilmastoidut sisätilat ovat ensi sijassa sisätiloja. Niihin ei voi matkia ulkona olemisen piirteitä ilman, että tulee huono olo, sairastuu, tyhmentyy paljon, menee jaksamattomaksi yms.
Sisätiloissa on olennaista, että niissä olisi oltava hyvä olla pitkän aikaa kerralla, esim. viikon putkeen, jos on tarvis. Siksi lämpötilan on oltava hyvä pitkäaikaiseen oleskeluun, aina suunnilleen sama, kenties yötä/nukkuma-aikaa ja tuulewttamista lukuunottamatta. Palautuminen ulkoilusta ei käy sisätilan lämpötilan voimin, vaikka voi se hiukan auttaa, vaan esim. kuumaa teetä juomalla/ jäämehusohjoa syömällä tms. Sisätiloissa ovat olennaisia sisustuksen viihtyisyys ja toimivuus, käyttöön sopivuus, viherkasvit ja ikkunan elämänmakuiset puita sisältävät maisemat. Sisätiloissa oleskelussa on tärkeää, että välillä ulkoilee edes vähän (flunssaisella ehkä 10 sekuntia, muuten vaikka 5 min) jossakin, missä on sää, puita ja elämänmenoalaajemmassa maailmassa mutta kotikulmilla.

Viileässä ei lösitä vaan ollaan liikunnallisen toimeliaita, missä olennaista on, että verenkierto olisi koko ajan koko kehossa hyvä, tehokas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti