sunnuntai 12. elokuuta 2018

C652. Sairaanhoidon suosittelema elämän hidastaminen sairastaessa on liian suuri huononnnus elämänlaatuun

Suomalaiset yleensä tykkäävät terveistä elämäntavoista ja elämässä mukana olemisesta, siis ihan vauhdikkaasta elämästä ja hyvästä vikkelästä ymmärryksestä. Sairastaessa taas pyritään usein lääkkein ja ohjein hidastamaan elämää ja tuo hidastus tuntuu suomalaisista aivan liian suurelta. Sairaanhoitajan näkemys tuntuu kuvastavan hidastusta sekunnin tai muutaman sekunnin reaktioajasta yli puolen vuoden kestoon samassa reaktiossa, esim. ymmärryksessä, mikä on kai noin miljoonakertainen hitaus ja kai sairaan hoitajalle tuttu mukava vanhasta tropiikin ilmastostaan muttei suomalaiseen elämään sopiva, ja niin kai voi olettaa, ettei se sovi suomalaisten tervehtymiseenkään vaan on liiaksi pysäytyksen kaltainen, ei elävöittävän hyväätekevän syvällisesti elkämää ymmärtävän parantava, tervehenkinenkin ja luonnollinen, niin kuin pitäisi.

Jos ajattelee, että taudinaiheuttajat sekä epäonnisuus ovat pöpöjä tms vaikutteita muilta, jotka ovat jumiutuneen teoriaperspektiivin tapaan hitaita, niin ei siksi tarvitse odottaa esim. puoli vuotta. Hitaat jumiutuneet teoriaperspektiivit koostuvat yleensä ulkoa luetuista ajatuksista eiuvätkä ne muutu edes vuosien myötä yhtään, sillä ne ovat vain ulkoa luettuja ja pelkästään teoreettisia yleensä tai sitten teoreettisen tyylisesti hahmotettuja, siis niukasti hahmotettuja terminologisia, elämästä isoksi osaksi irrallaan. Henkilö, jolla on sellainenajattelu tai koulutus, oppii muina hetkinään ajatusten, keskustelujen ja aistimisen tuoman paremman havaintokyvyn myötä, ja lisää osan noista huomioista tai tiedoista teoriaperspektiiviinsä ja joskus hyvin harvoin saattaa niinmuuttaa myös jotakin aiempaa teoriuaperspektiivinsä arviota. Hyvä ymmärrys lähtee siis liikkelle lähtemisestä, asennonmuuttumisesta liikeen myötä ja katseen heräämisestä havaitsemaan elämää ympäristössä sekä toki ympäristön kulkuteitä, maisemia, miljöötä esineineen yms. Siihen lisää käytännönläheinen kunnon katseleminen ja ajattelukurssini sekä kyllin hyvällä ymmärryksellä varustettu keskustelutoveri.
Tarkoittaako tuo, että olisi hyvä olla hengellinen, esim. buddhalainen jotta elävöittävyys ja tiedostava herkkyys tarttuvat noihinkin ihmisiin omassa ympäristössä, esim. viikkojen kuluessa monenlaisiin edes hiukan, sinunpuoleisiin puoliin heissä siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti