maanantai 6. elokuuta 2018

C650. Sairastuvuuden vähentämiseen musiikkia ja terveet elämäntavat

Sairastuvuuden vähentämiseen, ainakin pöpötautien ja onnettomuusalttiuden osalta, muiikkia niin paljon, että hienomotoriikka paranee / pysyy hyvänä ("Aa, musiikkia!"), ts. ettei ole taukoa, elä musiikitonta elämää, ja että havaintokyky musiikin myötä paranee / pysyy hyvänä: tunnelmataju, herkät maisemamaiset havainnot, hienoviritteinen, elämänmakuinen, tunteet mukana elämässä, samoin tunnelmataju ja elämänviisaus, jonkinlainen ikiaikainen elämän perusvirta, joka on toimivuutemme käyttöohje.
Ja sitten toisaalta se, ettei ole ihan pöhnäinen, sumea,perspektiiviä vaille, eli tarttis olla terveet elämäntavat, oma motivaatio mm ulkoiluun, liikuntaasn ja luonnon ihailuun, kai myös että mitä ruokaa söisi, ja itsenäisyyttä eikä vain toisten siivellä toimimista.

17.8.2018   Jotkut kai troåiikissa ja monet sairaanhoitajat elävät tasaista uomaa kuin pöhnässä, eiole kovin tarkka ja hienomotorinen kehonhahmotus ja siksi on sitten vähemmän elämänviisas ja tervehenkinen. Tuohon auttaisi sama eli musiikkia sen verran ettö tuumee "Ai musiikia!" ja siitä sitten hetimmiten hienomotoriikka aukeaa paremmaksi ja sen myötä elimistön säätelykyky paranee, tulee omat taidot taas aika kokonaan käyttöön, ja niin on helpompi pysyä terveenä ja parantua.

20.2.2019   Tuosta kun 11-vuotias japaninpystykorvani on kiinnostunut lihavista vanhemmista sairaanhoitajattarista, jotka ovat kai taitavia ja paapovaisia, auttamisenhaluisia, niin siinä ei aina käy hyvin, vaan se tuppaa joskus sairastumaan tai melkein, kun kiinnostuksenkohteen parantajantaidot ovat erityyppiset kuin minkö varassa se elelee, ja voipi olla sairaskin. Niin tuosta tuli mieleeni, että jos heila voisi paremmin ja olisi nätimpi niin kuin terveemmän elämän myötä on, niin olisiko se hyvä, toivottavaa. Tällaisia tuli mieleeni:
Niin kuin jos kulkee jonkun kentän ohitse, jolla on konsertti, niin musiikilla on sen oma vire, hyvä meininki, joka saa ihmiset viihtymään ja elämän luistamana hyvin. Tai kun radiosta kuuntelee rockia tms, niin jos siinä on sama juttu: ohimennen tarttuu hyvä meininki. Niin voisiko jotakin musiikkia kuunnella siihen tapaan niin, että olisi hyväätekevä vaikutus voinnille, elämäntavoille, tekemisnetavoille.
Tämän blogin ohjeet Heikkokuntoisen liikunanan aloittamisesta, siihen tapan liikkuisi, minkä mieli tekee ja hyvältä tuntuu ja käyttäisi sen voimavarana niin kuin tämän blogin kohta 12. Sokeritauti... neuvoo ja tuon kohdan 12. tapaan muutenkin yrittäisi parantaa vointyiaan ja elämäntapojaan.
Ja tunteidenmukainen elämänviisaus myös voimavarana, viisautena, jolla auttaaa muita, vähän samaan tapaan kuin nuoremmalle polvelle neuvotaan elämän kannalta hyödyllistä viisautta.

5.3.2019   Japaninpystykorvallani on viime aikoina ollut huono sairastavaa muistuttava perusvire, vaikkei kai ole tavannut yhtään sairasta tai sairaanhoidossa työskentelevää, samantapainen sairasperusterveydentila kuin monella sairaanhoitajalla tms, mikä kai meinaa, ettei tuo vire olekaan pöpötaudeista tms vaivoista vaan pikemminkin sosiaalisista vaikutteista kovin monilta sairastavilta, mikä kai meinaa, että siitä voisi parantua hyvin sosiaalisten vaikutteiden kautta, vaikkapa ottamalla tavoitteekseen ryhtyä harrastamaan jotakin kivaa urheilulajia, ottamalla sosiaalsta vaikutetta tms vertailukohtia terveistä kivaa sinulle sopivaa elämää elävistä urheilijoista yms. Kai yksi tällainen ryhmä olisivat koulumaista tasoa tai koulutettua vastaavasti vikeklästi ajattelevat, joilla jää paljon kapasiteettia ylitse terveisiin elämäntapoihin, ja nämä siis erillisenä linjauksena, josta kehittyä hyväätekevään suuntaan, eikä sairaanhoidon osana kuin laastari.

7.3.2019   "Miksi elämä joskus viettää huonoon suuntaan
11-vuotias japaninpystykorvani on viime vuodet ollut harrastunut lähinnä eläinten parantamisesta ja välillä siinä käy niin, että se itse voi huonommin jonkin aikaa. Olen kirjoittanut paljon ja mm terveistä elämäntavoista ja terveellä tavalla tekemisestä satoja ohjeita, mutta ajan myötä elämäni on näyttänyt ajautuvan kauemmas noissa ohjeissa kannattamastani suunnasta, osin tosin paikkakunnan vaihdon vuoksi. Sanotaan, että monella uskonnollisella ihmisellä, joka on viisas ja auttaa muita, on oma elämä ollut onnetonta. Voiko olla, että jos japaninpystykorva paapoo liikaa, niin siltä ei niin toivota sellaista ja niin se joidenkin toisten puolesta saa vaikka itse vähän sairastua, mihin auttaisi löytää tuo selvästi pienempi toivottu nykyinen määrä auttavaisuutta. Tai että jos kuulostelen, että mitä maailmalla ei terveistä elämäntavoista osata, niin ulkomaalainen ei jaksa lukea niin montaa ohjetta tietenkään, ja niin tilanne on kuin itse nojaisin heihin, ja niin elämäntapani menevät huonommaksi, jos jatkan tuota missiota, mitä ei lisää minulta kaivata. Ja uskonnollisiltakin kaivataan tervehenkistä määrää uskonnollisuutta ja toimivan hyvän tervehenkisen oman elämän kanssa, jotta olisivat useasti viisaampina mallina muille eivätkä jotenkin epäonnistuneita, eli kai sieltäkin osa kaipaa itselleen vähemmän paapovaisuutta tai kuivempaa sosiaalista tyyliä kontakteissa, kai."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti