Tässä kun olen koirieni kanssa elellyt ja mm koettanut opetella jotakin niiden taidoista ja näkövinkkelistä, niin olen huomannut, että jotakin esinettäni koskettaessa, jos nyt elän eri tavoin, eri mietteissä ja tunnelmissa kuin hetki tai jokin aika sitten, niin esineen pöpökantamaisen lievän tunnun mukana tulee vaikutelma, että esim. niiskutin tai olin rasittunut tai aamu tosiaan oli tuollainen ja ilta niin yms. Tuo vaikutelma on tunnelmassa, joka kuvastaa elämän uomia,pääelementtejöä tuona ajankohtana. Vastaavasti, jos jossakin, vaikkapa bussissa, on minua vanhempi henkilö, joka ei ole niin vanha, etten elämäntapaa jo jollain lailla jossain määrin jakaisi, niin tunnelman mukana tulee elämäntapavaikute. Jolloin esim. flunssa näyttäisi voivan tarttua sillä, että jollakulla on lämmönsäätely poissa tasapainosta ja syö väärin rasituksen luonteeseen nähden ja pidän häelle seuraa kuinhän olisi ihan viisas ja tervehenkisyydessä osaavainen. Vastaavasti esim. ontumisiin näyttäisi liittyvän lyhytnäköisyyttä ja palikkajärkeilevyyttä sosdiaalisissa suhteissa ja niin kai myös liikkumisen tavassa ja elämänviisaudessa, jolloin jalka rasittuu eri tavoiun eikä rasitusta osaa keventää pois. Niin voisi kuitenkin olettaa, että jos esim. uskonto tms käyttää suitsuketta tai rukousta moisen ilmapiirin parantamiseen, niin se voi myös moista pöpökantaa parantaa paremmin sujuvaan elämäänpäin. Tämä viittaisi myös siihen, etteivät taudit tartu ihan erilaisiin ihmisiin, ihan eri tavalla ja eri elämänviisaudella eläviin mutta tarttuvat seuraa pitäviin samankaltaisiin, siis myös onnettomuusalttiudet yms.
22.3.2020 Joidenkin käsitysten mukaan etelämaalaiset ovat vahvoilla pöpökysymyksissä, kun osaavat kommunikoida pöpöjen kanssa ja muut eivät, muttei se minusta ole näyttänyt siltä, vaan kullakin on oma elämäntapansa ja hänen pöpökantansa heijastelee hänen elämäntapaansa ja hänen elämänviisauttaan, jakaa sen, ja niin hänellä on luonteva luonnollinen kommunikaatiotapa pöpöjensä kanssa, esim. että pidän tätä seutua kehosta tervehenkisesti tai että istun tässä mukavasti ja kehoni painuu sohvaa vasten. Pöpötartunnat kai ovat seurassa hetken aikaa tai kauemmin olevan tai jonkun hänen seurassaan olleen tai vastaavasti vielä kauempaa ketjuna elämäntavan jonkun opsan vaikutetta kuin jos ihminen olisi savesta tehty hahmo tapoineen, niin pöpövaikute olisi jon´ltakin kehon seudulta, vaikkapa 20cm läpimittaiselta, tullutta tuohon tapaan tuo kehon osa elää -vaikutetta, mutta olennaisesti juuri jatkuvuuksien, löhöävyyksiuen, vakiona pysyvien elämäntapojen kohdalta, siis esim. nojatuolista, keittiön pöydän äärestä, oksennustautisella mahalaukusta, yms.
Ja noiden pöpöjen kanssa käy kai samaan tapaan kuin sosiaalisten vaikutteiden: jos jokin kiinnostaa tai on kovin vahvasti elämässä läsnä, niin se jää ja muu tuppa haipumaan pois. Jos on monta vaikutetta sitä sun tätä ja ajattelee että kyllä ne varmaan menevät pois jotenkin, muttei käsittele niitä kunnolla, niin niistä voi tulla sekava vaikutelma, ei-niin-hyvä olo, vähän kuin pöpötaudista, eli sosiaalinen silmä ja harrastuneisuus elämänpiiristä ja älyllinen tunnollisuus sekä tervehenkisyys olisivat olennaisia, samoin itse hyvinä pitämiensä elämäntapojen valitseminen ja noudattaminen.
22.11.2020 Käsitys, että bakteerit tuovat mukanaan elämäntapa- ja tekemisentapavaikutteita tms, ei siis väitä, etteikö jotakin bakteerien tapaista olisi olemassa ja voisi olla ilmassa, esineidenpinnalla, ruuassa tms kantamassa näitä elämäntapavaikutteita yms. Mutta esim. haju tms voi myös kantaa niitä, enkä tiedä, onko silloin siinä tarpeen olla pöpöjä.
Minulla on vaikutelma, että jos kulkee vaikka useamman oíhmisen ohitse ja joku heistä jää mieleen pyörimään, niin vaikka alun perin olisi kaikilta pöpöjä, niin mielessä dominanttina olevan ihmisen pöpöt kai dominoisivat nuo muut pöpöt, ainakin, jos pöpöjä on kaikilta suht koht yhtä paljon alun perin, tais iis tartuntamahdollisuus olisi ollut aika lailla yhtä iso kultakin. Näin ollen sairaanhoidon jääminen mieleen pyörimään voisi altistaa jollekin sentapaiselle kuin mitä tavallisesti hoitavat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti