perjantai 22. helmikuuta 2019

C722. Viiltely ja vähemmön ruokaa & peruskoulutasoinen maailmankuva

Jotkut ihmiset kaipaavat mitä tahansa pehmennystä, kun elämä kolhii, ja niin syövät enemmän. Mutta jos kaipaa karumpaa elämää, enemmän perustason ajattelua eikä taidetta, uskontoa yms, niin löiika syöminen, jos on mielestään kyllin kylläinen, voi tuntua turhanaikaiselta, ja jos jatkuvasti on kyllin kylläinen ja mieltää läskin tarpåeettomaksi hötöksi vailla ideaa, niin voi kunnolliseen laatuun pyrkiessään joku olla taipuvainen viiltelemään höttöä itseltään pois, mikä kai johtuu siitä, että vanhempien tms valta on liian suuri, jotta oma laihempi linjaus pääsisi läpi ja oma järjen tyyppi ja taitotaso, oma ajatusmaailma, arvot ja tuntemukset ohjaamaan maa elämää. Niinpäpitäisi antaa itsensä viiltelyyn taipuvaisen elää enemmän perusjärkevää elämää, ja jos jotakin tarvitsee pehmentää, niin pehmentäisi terveiden elämäntapojen ja siviostyksen lisäämisen kautta eikä ruualla tai lääkkeillä dumppaamalla.

Jos on taipuvainen viiltelemään muita, niin kai yleensä hötön oloisia tai naismaisempia, mikä kai osin johtuu siitä, ettei oleta heillä olevan kanttia tai sosiaalista vaikutusvaltaa, ja osin siitä, että mieltää itsensä niin samanlaiseksi, että sotkee eri ihmisten elämänvalinnat, tyylin jne, joilla, jos ne ovat häiritsevän suuria, on yleensä syynä se, että ihmisten taidot, sopivuus eri asioihin ja elämäntilanne sekä näkövinkkeli ovat kamalan erilaiset, erot paljon suuremmat kuin vanhempien tms puheista saisi kuvan, ei ole esim. geneettistä samanlasiuutta, vaan vierekkäiset ihmiset kasvavat usein vastakkaisiin ääripäihin, jos ovat liian tiiviisti tekemisissä, ja niin elämäntilanteetkin ovat erilaiset, ja siksi olisi tehtävä erillisiä valintoja eikä yritettävä käyttää samaa vinkeliä kuin mukamas olisi kyse filosofisesta keskustelusta, vaan yhteiskuntakelpoisuus ja itsenäisyys, erillisyys.

2.2.2023   Karsimiseen ovat hyviä itsellä päällä siniset vaatteet ajattelua symboloivaa tavallista sinistä. Silloin ajattelu saa olla karsivaa omaa näkemystä etsivää, omia valintoja tekevää yleissivistyksen tuella. Musta vaate on käsittääkseni paljon enemmän paikoilleen ankkuroitunut, jo valintansa tehnyt. Palleroiset villavaatteet ovat karsimisen kannalta kehno valinta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti