torstai 21. helmikuuta 2019

C721. Silmätulehdus ja säädy valoisaan vuorokaudenaikaan

Luin netistä joistakin silmätulehduksista.
* Bakteeriperäinen korvatulehduksen yhteydessä usein esiintyvä: katso korvatulehdus, tervehenkinen työtapa- ja elämäntapanäkemys parannuskeinona. C720.
* Virusperäinen: liittyneekö sairaanhoitajien näkemyksen teoreettisuuden tyyppiin, kun on ollut tekmisissä sairaanhoitajien kanssa, siis lääketieteen koulutuksen tuoman ajattelutyypin kanssa. Yleensä erityyppisiä ajattelutapoja ja niiden väitteitä sovittaa yhteen, kun vertaa niiden sisältämiä ajatuksia, ja kiinnittää huomiota siihen, miten teoreettisuus niihin viittaa, mitö kertoo maailmasta ja mitäei, kenties miksi niin tässä ammatissa, miten oma ajattelu ja oma näkemys siihen suhtautuu. Jos ajatus on komentava, haluaa päättä jonkun asian, niin kuinka laajan ja miksi, mitä muita vaikutuksia sillä on, mihin varmuus perustuu, mihin tiedot perustuvat, onko kyseessä ihmisten välinen vallankäyttö, sosiaalinen töniminen tai manipulointi tai affäärri, ja mikä asia kuuluu mihinkinlokeroon, mitä tavallinen viisas maailmankuva sanoo täälaisista asioista.
* Silmän sarvaiskalvon tulehdus kuulosti siltä, että silmä olisi säätynyt pimeässä oleskeluun tai aika pimeässä tai pieään päin katseluun, jolloin kai auttaisi säätyä enemmän päivänvalon aikaan.

12.1.2024   Silmän sarveiskalvon tulehdukseen auttaisi ehkä syödä normaalin ruokavalion osana pinaattikeittoa, jonka pitää olla normaaliin tapaan maidollinen (täysmaidollinen?), vähälaktoosinen ei kelpaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti