keskiviikko 3. lokakuuta 2018

C676. Seksuaalisuuden sumentama pää ja sosiaalisen maailmankuvan virheiden karsiminen

Usein sanotaan seksuaalisuuden haittaavan arvostelukykyä. Yleensä siihen syynä ovat kuitenkin muut asiat kuin itse seksuaalisuus sinällään. Näitä ovat mm:
Aie lapsesta ja perheestä on iso asia ja aiheuttaa siksi suurta puolueellisuutta, joka on osapuolilta tarkoituksellista,muttei ehkä tavallisiin sanontatapoihin ym tavallisiin tilanteisiin tottuneelta näy kylin selvästi muille. Yksi syy tähän on, että kiehtova pari on usein eri etäisyydellä ja eri tavoin hahmotettu kuin tavallinen keskustelutpveri, jonka kanssa tehdäänyhdessätyötä, harrastusta tms. Puolison, jonka kanssa hankitaan lapsi, kuuluisi kai olla sellainen,että tilanne on mahdollisuuksia täynä, nähdään hyviä ominaisuuksia, potentiaalia, hyviä elämänmahdollisuuksia lapsele ja perheellee. Usein tämä merkitsee, ettei pariehdokas ole tyutuimmasta ihmistyypistä, josta on jo ajat sitten itse kasvamassa muunlaiseen elämään, vaan kuin uusi manner, uusi elämänalue, jolloin sosiaalinen silmä sen suhteen on heikompi ja kyllästymisen cvaikutuksia, sen mahdollisuuksia rajaavaa vaikutusta ja jumiutumista ymmärtää heikommin. Usein myös seksuaalisissa suhteissa luokitellaan mies/nainen eikä kansalaisuuden mukaan, mikä olisi ollut kuvaavampi tieto, mies/nais-klishee kun kertoo vain suomalaisista tai kunkin omanmaalaisista. Miehillä on myös sitkeässä käsitys, että seksuaalinen naien tekee heidän kanssaan lapsen ja ilkeilee muille, kun taas tavallinen sosiaalinen silmä sanoisi, että pahanteossa valloillaan oleva, jolle annetaan tilaa, tuntee tilanteessa olevansa seksuaalisella viehätyksellä ja ilkeilee muttei kyllä todellakaan aio perustaa perhettä. Ihailu on ihan eri juttu ja näkyy mm hymyilemisenä ja toisen ottamisena vakavasti, mahdollisuuksien näkemisenä hänessä, hänen seurastaan pitämisenä.
Ihmisillä on ihan eri vahvuudet, ja niin kuin seksuaalisen kiinnostuksen tai seuran myötä tulee vaikutetta toiselta, niin tulee hänen arvostelukykynsä matkittu versio itselle, siis jotakin yhdessä summittain tekemisen sorttista, jossa sekätaidot että vastuuntunto, elämänpiiri ja tavoitteet ovat tuolta toiselta cvaikutteita saaneita mutteivät asivan kopiot vaan osin omanlaiset ja osin vain näköisjäljennös tms toisen taidoista.
Seksuaalisuuden myötä oppimisessa tarttis kai itse etukäteen ja edelleen harrastaa tuota elämänalaa, jolla toinen on taitava ja lahjakas, ja sitten hänen tyypillisen vireensä, kiinnostuksenkohteidensa, painotuksiensa ja elämäntapansa, kenties sosiaalisuuden tyyppinsä vaikutteiden myötä oppia, miten ne ja mitkä niistä parantavat tuota taitoa ja lahjakkuutta siinä, ja oppia siitä tuo taito ja lahjakkuus vähän kuib kirjasta olisi oppinut.

9.10.2018   Pään sumuisuutta aiheuttaa myös väärä tilannearvio siinä, haluaako toinen muuttaa omaa elämäänsä tai oppia taitoja ja lahjakkuuksia pariltaan vai ollaanko hankkimassa lasta juuri nyt - siis etenkin naimisessa ja naimisen tuomien vaikutteiden & vaikutuksien kanssa olemisessa tämä on tyärkeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti