perjantai 20. heinäkuuta 2018

C630. Tämän blogin mahdollinen käyttö tienä lääkärin tai sairaanhoitajan ammattiin

Olen nyt kirjoittanut tätä blogia muistaakseni keväästä 2011 ja tähän blogiosoitteeseen parantamisesta.blogspot.fi ja jatko-osat parantamisesta2, 3 ja 4, muistaakseni keväästä 2012. Blogikohtia on nyt 629. Nyt jo pidemmän aikaa onongelmana, että jotkut näyttävät lukevan blogiani editorissa kamalan usein, lähes aina, mikä viittaa lääketieteen alaan. Sen sdijaan katselukertoja ei kerry niin paljoa itse blogiin. Tänään tein lisäyksen kohtaan 329. Kilpirauhanen, mutta muistin se olleen ihan blogin alussa ja se oli tyyliltään blogin alun mieleen tuova, ja niin minua huolettaa, että editoivatko muut blogiani, esim. vaihtavat numerojärjestystä. Blogin käyttöoikeus on vain minulla ja käytän sitä aina samalla kotikoneellani.
Äitini kertoi lapsuudessani, että Tervola-nimiset saavat Suomen lain mukaan luonteenaatunsa ja suuntautumisensa mukaan joko lääkärin tai sairaanhoitajan paperit pelkkien parantajantaitojensa perusteella, jos niin haluavat, sillä lääketieteessähän on ideana sairaiden yms parantaminen. Samoin vastaavat oikeudet saavat joltakin Tervolalta parantajantaidot oppineet, jos haluavat. Olin silloin nuori, mutta luulen, että äitini sai lääkärin paperinsa puutteellisin kurssisuorituksin siksi, että kuului Tervola-sukuun,  vaikkei ollut itse ollut Tervola-niminen ja vaikkei ollut niin taitava parantaja. Mutta hän suuntautuikin tieteelliseen tutkimukseen, oli kumminkin terveyskeskusharjoittelussa joskus, kun olin alle kouluikäinen, ja terveistä elkämäntavoista hän ymmärsi, mutta ne olivat hänelle lähinnä ulkoilu, luonnon ighaileminen, säiden osaaminen ja lämpimänä pysyminen, liikunta ja toimeliaisuus sekä terveellinen ruoka ja hyvä yöuni, mutta niistä hän tuntui olevan hyvin kärryillä ja osaavan, muttei aina elänyt kuin terveyden perikuva vaan työkeskeisemmin (tieteellinen tutkimustyö).
Eli tällä blogillakin voi olla käyttöä muiden tienä lääkärin tai soveltuvuuden salliessa sairaanhoitajan ammattiin, eli tätä ei saisi sotkea, vaikka se mieliteko jollakin olisi. Tästä blogista, mm se aikajärjestyksestä voi kenties saada kuvan,miten kehittyä parantajantaidoissa, ja kenties sen avulla nykyisin tai tulevina vuosina voi oppia parantamaan sairauksia ja vaivoja - vieläpä kovin moni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti