maanantai 16. heinäkuuta 2018

C623. Lintujen sulkasato tai koiran karvanlähtö väärään vuodenaikaan ja opettelee poikasen tapaan oikeat tavat elää vuodenajat

Tämä on japaninpystykorvaltani, jolla on ollut väärää turkkia vuodenaikaan nähden mutta joka näyttää olevan oppimassa siitä eroon, ei ole tänä vuonna enää niin väärin päin mennyt:
Eli kun linnun sulkasato tai koiran karvanlähtö ja turkin vaihto sattuu väärään vuodenaikaan, niin jokin osa taidosta onpielessä, lähinnä kai se, miten miettii reaktiota viileään tai lämpimään, ja niin nuo vuodenaikoihin ja säihin,viileän odotukseen yms tulevat reaktiot pitäisi opetella puhtaalta pöydältä ihan alkeista asti poikasen tapaan muilta oikeat suhtautumistavat kopioiden eikä koko tietämyksensä valossa, kun siinä kerran jokin meni väärin.

18.8.2019   Turkin paksuuden ja lämpimyyden ottavat jotkut koirarodut kamalan vakavasti, lähinnä kai arktiset pystykorvat, joilla on paksu pohjavilla ja ylipäätään kovin lämmin turkki, Lappiin hyvin sopiva. Ja niin niiltä kai voi koira oppia jotakin turkin kasvattamisesta, kun miettii vuodenaikoja ja ulkoilua niiden tapaan ja samaan aikaan tassuja ja kylkiä turkin tuuheuden ja turkin kasvattamisen ja säänkeston tärkeyden osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti