sunnuntai 27. tammikuuta 2019

C708. Rukoilemisen hankaluus ja buddhalainen kirjallisuus parannuksena

Jos aivot ovat ihan seis, niin musiikki ja luonto sekä buddhalainen kirjallisuus tuovat elävöittävää, rukoilemisen helpommaksi tekevää taitotasoa ja näkökulmaa, esim. zenbuddhalaisuus ja muuta länsimaista buddhalaisuutta opettava kirjanen Chris Pauling: Mitä buddhalaisuus on, mutta tuo lukeminen edellyttää kyllä harrastuneisuutta uskonnollisen kaunmiista asioista.

28.1.2019   Helsingin buddhalainen keskus eli nykyiseltä nimeltään Triratnan suomalainen yhdistys myy kai tuota kirjasta, jos nyt sitten on sama, kun sivuja on kirjasessa enemmän mutta pienempiä, http://www.triratna.fi/buddhalaisuus/johdanto/ . Jaa, kirjan kuvan ja lyhyen esittelytekstin alla on otsikoita, joita voi klikata ja niin saada kirjan tekstin tavallisen nettisivun tapaan luvuittain tms näkyviin.

29.1.2019    Jos oma ja kenties muiden älyllinen taitotaso on jäänyt liian alastavanomaiseen verrattuna, on hyvä tsekata, onko samaistumisryhmä tai seura muuttunut tyhmemmäksi, esim. laajemmaksi. Tasoa voi yrittää nostaa mm musiikin, luonnon ihailemisen ja vanhojen jo osaamiensa taitotasojen kirjallisuuden tms materiallin ajattelutyyppien ja lähestymistapojen kertaamisen avulla sekä kiinnittämällä huomiota yleissivistyksensä laajentamiseen erityisesti hyvää laatua painottaen ja kaunista moraalia.

21.2.2019   Joskus joku sumeasti hahmottava, vaikkapa tropiikista kotoisin oleva tai ruualla lastensa monimutkaiset perspektiivit dumppaava, kenties ihan mukavana pidetty mukamas ihan positiivisena tekona korvaa tarkemman ajattelun, josta oli yhteisössä kyse, jollakin palleroisella ruuan positiivisuuden mielikuvalla tms, minkä kenties olettaa edustavan arvostettua eheyttä, mutta josta oikeasti puuttu tilannehahmotus kokonaan tai ainakin sen tarkkuus ja objektiivisuus puuttuvat kokonaan, ei esim. ole välitetty, mistä asiasta oli kyse ja onko väite ollenkaan oikeassa, vaan tuettu pöperöisyyden tunnelmaa kuin viisaan objektiivisen kokonaiskuvallisen eheyden arvoasemaan. Silloin pitäisi itse tarkistaa joka kohta, että onko kukin väite oikeassa ja ovatko asiat oikeasti hyvin & linjaukset, jottei jää tunnel,maa, ettei tarvitsisi rukoilla ollenkaan eikä ajatella lisää, kun kaikki mukamas on huolehdittu parhaalla mahdollisella tavalla, vaikkei ole mitään sinne päinkään ja päälle on jäänyt huono laatu. Eli tarkka tunnelmatajuinen näkö- ym havainto on olennasita ja ne myös objektiivisuudessa mukana, ja kukin taitotaso merkittynä ylös eikä kaikki muka samaa taitotasoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti